SEO Betekenis

SEO staat voor Search engine optimization, dat houdt in dat je een website door middel van extra links of geoptimaliseerde tekst hoger in de ranglijsten van google zet. Op deze manier maak je je content relevanter en laat je mensen organisch op je laptop komen. Het belangrijke aan SEO is dat je zorgt dat je de oplossing bent en relevante keywords gebruikt. Als je dit op wordpress wilt doen is de makkelijkste manier voor beginners met Yoast SEO, dit is een SEO plugin die het erg makkelijk maakt om te beginnen met SEO. Voor je dit allemaal doet moet je natuurlijk eerst een goede website hebben,
klik hier om meer over hoe jij een eigen website krijgt te leren

Hoe werkt SEO?

Bij SEO of search engine optimisation zorg je er voor dat er organisch meer mensen naar jouw website komen. Dit doe je met de hulp van Backlinks, relevante en boeiende content of mensen helpen (Bijvoorbeeld door de betekenis van SEO uit te leggen).

Black hat en White hat SEO

Je hebt White hat SEO en Black hat SEO, je wilt eigenlijk altijd blijven bij White hat want bij black hat kan google je site bannen. White hat houdt namelijk in hoge kwaliteit informatie en relevante keywords. Bij Black hat doe je aan keyword stuffing (Heel veel keywords onder aan de pagina zetten), backlinks spammen of Website content stelen. Dit is natuurlijk allemaal negatief en hiervoor kan google ook je website bannen.

On page SEO en off page SEO

Het verschil tussen on page SEO en off page SEO staat eigenlijk al in de naam, On page is op de website en off page is buiten de website. Voorbeelden van on page SEO zijn: Betere content, snellere laadtijden en een betere user experience. Voorbeelden van Off page SEO zijn: Backlinks, Social media shoutouts en Social media reclames.

Wat is SEO en SEA

SEO zou je ondertussen een redelijke begrip van moeten hebben, maar wwat is dan SEA? SEA staat voor Search engine Advertising, dit houd bijvoorbeeld in google ads (waarbij je betaalt om jou website zo hoog mogelijk te krijgen). Ook heb je Google adwords, dit zijn de advertenties die je bijvoorbeeld ziet op websites.
Welke moet ik dan pakken? Dat verschilt in wat je doelgroep is, als je vooral wilt adverteren voor bedrijven moet je google ads gebruiken. Wil je adverteren voor consumenten? Dan pak je adwords.

Seo en alle termen die er bij horen.
Wat is een Backlink?

Wat betekent backlinks? Backlinks zijn links van externe websites die naar jouw website verwijzen en daarmee aan google laten weten dat jouw website goed is. Google en veel andere zoekmachines zien backlinks als aanbevelingen. Hoe meer backlinks er naar jouw website gaan, hoe beter google denkt dat jouw website is.

One thought on “SEO Betekenis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *